En bred vifte af forskellige efterforskningsskridt har været med til at sætte to meget aktive indbrudstyve ud af spillet.

Retten i Holbæk har den 6. oktober fundet to mænd skyldige i flere indbrud. De to mænd blev idømt hhv to år og to et halvt års fængsel.

De to tiltalte på hhv. 42 og 51 år blev dømt for for indbrud på Sjællands Odde samt i Roskilde, Ølstykke, Ugerløse, Stenlille, Smørum, Ringsted, Holbæk og Tølløse, Charlottenlund samt forsøg på yderligere indbrud i Stenløse, Ringsted, Bjæverskov, Gadstrup, Ugerløse, Sorø, Solrød og Veksø.

Ved de mange indbrud stjal mændene især smykker, kontanter og dyre tasker.

Politiet kom på sporet af gerningsmændene ifm indbruddet i Holbæk i februar i år. Optagelser fra videoovervågningen gav politiet mulighed for at finde frem til de mistænkte, blandt andet fordi man på optagelserne kunne høre, at der blev talt serbokroatisk mellem de to indbrudstyve. De to mænd blev anholdt i april i år.

En tredje mand er også mistænkt i sagen, men han er pt på fri fod og opholder sig sandsynligvis i udlandet. Han er nu internationalt efterlyst.

”Det er en sag, hvor vi har brugt en bred vifte af forskellige efterforskningsskridt for at stykke et billede sammen af, hvordan de to mænd planlagde og gennemførte deres indbrud. De er i vidt omfang blevet dømt på deres modus. De oplysninger om deres kørselsmønstre sammen med blandt andet teleoplysninger, som er kommet frem under efterforskningen, gjorde, at der kunne fældes dom over dem”, siger anklagerfuldmægtig Line Vetter fra Midt- og Vestsjællands Politi.

Hun er ikke i tvivl om, at det er to meget aktive indbrudstyve, der nu er sat ud af spillet, og hun peger på, at det udstyr, der blev beslaglagt i forbindelse med anholdelsen af de to mænd, viser at der er tale om professionelle indbrudstyve. Mændene var bl.a. i besiddelse af walkie-talkier og en diamantscanner samt udstyr til at spore skjult overvågningsudstyr.

Ud over fængselsstraffen fik den 52-årige også en advarsel om udvisning. De to mænd valgte at modtage dommen.

Kilde

Foto: ABW