Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 08.08.2023-22.08.2023

 

85-årig ramt i højresvingsulykke – Havnen/Toldbodvej, Køge

Kl. 11.30 skete et højresvingsuheld med en lastbil i krydset Havnen/Toldbodvej i Køge. En 85-årig mand fra Køge på en invalidescooter kørte på fortovet, og lastbilen kørte i samme retning ad Havnen, og skulle svinge til højre i krydset ved Toldbodvej/Østre Banevej. Den 85-årige kørte over fodgængerfeltet, samtidig med at lastbilchaufføren, en 28-årig mand fra Ballerup, svingede til højre. Chaufføren så ikke invalidescooteren og ramte den 85-årige, som væltede og kom ind under lastbilen. Politi og ambulance kørte til stedet, hvor den 85-årige var kommet alvorligt til skade. Han blev kørt til sygehuset med ambulance til behandling. En bilinspektør blev tilkaldt til at undersøge uheldsstedet, så krydset blev afspærret. Trafikken måtte derfor finde andre veje, så det skabte noget kø. Omkring kl. 13.11 var undersøgelserne færdige, og vejen blev genåbnet. Politiet optog rapport om det alvorlige uheld og afhørte vidner. Den 85-årige skal afhøres, når han er klar til det.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve

Kl. 11.56 påkørte en bulgarsk lastbil bagenden af en personbil, ført af en 69-årig mand fra Ishøj i det sydgående spor. Ved sammenstødet blev lastbilen slynget over i midterrabatten. Der skete ingen personskade ved sammenstødet. I forbindelse med færdselsuheldet skete der et følgeuheld, da føreren af en personbil, som kørende frem mod færdselsuheldet, overså, at bilerne foran ham holdt stille. Personbilen, som blev ført af en 30-årig mand fra Herfølge, påkørte derfor en personbil, som blev skubbet frem og ind i den foran holdende personbil. Den 30-årige fører fra Herfølge er frakendt førerretten, og han vil høre nærmere, da han er sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl 14.09 kom der melding om et færdselsuheld, hvor en varevogn på afkørslen fra motorvejen ved Karlslunde påkørte en personbil, der holdt og afventede højresving. Der skete kun mindre skader på personbilen, der blev ført af en 19-årig ung mand fra Køge. Parterne blev enige om at køre lidt længere frem og parkere for at udveksle forsikringsoplysninger, men føreren af varevognen så sit snit til at accelerere og køre fra stedet. Han kørte tilbage på motorvejen og forsvandt mod nord. Politiet ledte i området efter bilen, men kunne ikke umiddelbart finde den. Der er tale om en hvid Renault Master-varevogn.

Knallerter til ulempe – Gymnasievej, Køge

Kl 15.54 fik politiet henvendelse om, at en person til gene for de omkringboende skulle køre rundt på stierne på en blå crosser. En patrulje blev sendt til stedet for at finde pågældende. Trods rundering i området, lykkedes det ikke at finde føreren eller crosseren.

Kørsel uden førerret – Værftsvej, Køge

Kl. 17.26 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 30-årig mand uden førerret. Manden blev sigtet for kørsel uden førerret og vil høre nærmere i forhold til sigtelsen.

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 22.31 målte færdselspolitiet en 39-årig kvinde fra København til at køre i sin personbil med 161 km/t. Hun står nu til en betinget frakendelse af kørekortet.

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 22.44 standsede færdselspolitiet en 21-årig mand fra København, der blev målt til at køre med 177 km/t. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.

Mænd varetægtsfængslet for vold og trusler – Køge

Tre mænd, to på 27 og en 30 år, fra Køge blev lørdag varetægtsfængslet ved et grundlovsforhør i Retten i Roskilde. De blev alle tre anholdt natten mellem fredag og lørdag kl. 01.00 mistænkt for i forening med to eller flere yderligere gerningsmænd at have standset to biler på Vordingborgvej i Køge lige efter midnat fredag nat, hvor to mænd blev truet på livet. En af de sigtede var bevæbnet med en springkniv under truslerne, og den ene forurettede blev slået i ansigtet med knyttet hånd og den anden med flad hånd. De to forurettede fik herefter lov til at køre videre, da meget tyder på, at gerningsmændene forvekslede dem med nogen andre, som de havde et udestående med. Retten i Roskilde fængslede de tre mænd til den 31. august, og politiet efterforsker nu sagen.

Narkokørsel og knivlov – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.00 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 37-årig mand fra Brøndby, til trods for at han var påvirket. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en taske, der indeholdt 0,38 g kokain, 0,1 g amfetamin, 17,74 g skunk og 375,99 g hash, som politiet beslaglagde, samt en digitalvægt, et stort bundt pølsemandposer samt et femcifret kontantbeløb, hvoraf politiet konfiskerede størstedelen, da manden havde gæld til det offentlige. Desuden var manden i besiddelse af en lommekniv med en bladlængde på 5 cm samt en køkkenkniv med en bladlængde på 11 cm, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i knivloven. Mandens bopæl blev ransaget i forbindelse med den aktuelle sag uden at der blev gjort yderligere fund. Manden ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Manden kan forvente at høre nærmere til sagerne.

Narkopåvirket og frakendt kørekortet – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.35 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en bilist, som viste sig ikke burde sidde bag rattet. Den 30-årige mand uden fast bopæl var påvirket af euforiserende stoffer og frakendt sit kørekort helt indtil 2028 for flere sager om narkokørsel. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet af analysen, hvorefter han kan forvente et retsligt efterspil.

Tyve fanget på kamera – Egøje Byvej, Køge

Kl.12.28 anmeldte ejeren af en landejendom på Egøje Byvej, at hun på et overvågningskamera kunne se, at en mand og en kvinde var gået ind i en lade på stedet, hvor der blev opbevaret loppemarkedsting. Kvinden var iført handsker og de gik begge og rodede i tingene i laden. Flere hundepatruljer kørte frem til stedet, hvor de så en parkeret varebil holde tæt ved ejendommen. I laden traf betjentene en 45-årig kvinde og en 43-årig mand, som begge erkendte at have rodet i tingene, men nægtede at have til hensigt at stjæle noget. Der blev ikke fundet nogen tyvekoster i deres bil eller på de to anholdte. De blev begge anholdt og sigtet for forsøg på tyveri og taget med på stationen til afhøring, hvorefter de blev løsladt. De vil senere høre mere fra politiet i sagen.

Vanvidsbilist fik taget fars bil – Langelandsvej, Køge

Kl. 04.39 traf en patrulje en bilist på Langelandsvej i Køge, som betjentene ville standse i en rutinekontrol. Bilen kørte i modsatte retning, så patruljen vendte rundt, og det fik bilisten til at sætte farten kraftigt op og køre venstre rundt i rundkørslen og trykke speederen i bund hen ad Bregnevej og videre ad Moltkesvej. Bilens hastighed nåede op omkring 150 km/t i byen under flugten fra politiet. Bilisten kørte videre ad Fasanvej og drejede til højre ad Valdemarsvej i høj fart, hvor patruljen kortvarigt mistede bilen af syne. Patruljen drejede om hjørnet lige i tide til at se, at flugtbilisten kørte ned i en parkeringskælder bag Netto. I bilen sad en yngre mand på førersædet, og med som passager var to unge kvinder. Politiet anholdt føreren, en 22-årig mand fra Køge kommune, som var ude at køre i fars Audi A7. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel, da bilens hastighed under flugten blev skønnet væsentligt over 100% overskridelse af fartgrænsen. Han blev sigtet for vanvidskørsel i spirituspåvirket tilstand, da hans promille var over det tilladte.

Den 22-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Faren blev orienteret om beslaglæggelsen af hans bil, og han ønskede sagen forelagt retten, som nu skal vurdere politiets indgreb. Den 22-åriges kørekort blev taget på stedet, så han må ikke køre bil, mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den sigtede høre mere fra politiet. I første omgang behandler retten kun sagen vedr. beslaglæggelse af bilen. Senere, når sagen skal afgøres, vil et evt. spørgsmål om endelig konfiskation af bilen blive behandlet.

Vanvidskørsel i udlejningsbil – Køge

Kl. 18.54 bemærkede en patrulje en bilist, som de gerne ville standse rutinemæssigt, da den tog et lige lovligt friskt venstresving på Vestergade i Køge Patruljen kørte efter bilisten, som blev standset på Ølbyvej lige nord for Ringvejen. Betjenten steg ud og gik hen mod bilen, men i det samme trykkede bilisten speederen i bund væk fra politiet. Bilisten kørte videre ad Ølbyvej med høj fart og kørte undervejs flere gange mere en 100% for stærkt i byen. Flugten gik videre til Ølby og ud på motorvejen mod syd. Bilisten overtrådte undervejs færdselsloven gentagne gange. Han kørte over for rødt lys flere gange, han kørte i nødsporet på motorvejen, overhalede højre om adskillige gange og pressede sig gennem trafikken, så der var risiko for sammenstød. Undervejs smed føreren af bilen en pose med hvidt pulver af på motorvejen. Det blev dog fundet kort efter af politiets indsatsleder, som var på vej for at assistere med at fange den farlige bilist. Efter en køretur på omkring tyve minutter standsede bilisten selv i nødsporet på motorvejen. Politiet anholdt føreren, en 27-årig mand fra Greve, som blev sigtet for vanvidskørsel i frakendelsestiden. Det viste sig, at hans førerret var blevet taget fra ham helt frem til 2028 for mange sager om narkokørsel og andre alvorlige færdselslovsforseelser.

I bilen fandt politiet et sekscifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt, da den 27-årige havde anseelig gæld til det offentlige. Posen med det hvide pulver viste sig af være 3,54 gram ketamin, som den 27-årige blev sigtet for at besidde. Den anholdte mand var ikke påvirket under kørslen, så han blev anholdt efter at have afgivet forklaring, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen.

Han var kørende i en nyere Volvo XC40, som tilhørte et udlejningsfirma. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel. Ejeren blev orienteret, og får mulighed for at få sagen om beslaglæggelse forelagt retten. Senere, når sagen skal afgøres, vil det blive afgjort, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Indbrud i Perioden

Ærtebjerghusene, Borup, Køge
Griegsvej, Køge – Forsøg
Ringstedvej, Bjæverskov
Skelhøjevej, Køge

Foto: ABW