Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 15.08. 2023-29.08.2023

Borgernær maritim indsats i weekenden – Køge Bugt-området

Både fredag, lørdag og søndag foretog Midt- og Vestsjællands Politi patruljering til søs i primært Køge Bugt-området, men også med en afstikker til farvandet ud for Stevns.

Fredag eftermiddag og aften foregik patruljeringen til søs i områderne ved havnene Bøgeskov og Rødvig ud for Stevns samt ud for Køge Marina og ved Mosede Havn. Ved sejladsen fik politiets patruljebåd kontakt til 17 sejlbåde og fem speed-/motorbåde, men alle havde orden på både certifikater, forsikringer og antallet af redningsveste til de ombordværende i den kontrollerede fartøjer.

Lørdag foregik politiets patruljering til søs i Køge Bugt-området også i løbet af eftermiddagen og først på aftenen. Under denne sejlads fik politiet kontakt til en sejlbåd og fem speed-/motorbåde. Kun en enkelt havde ikke orden på det forsikringsmæssige og blev derfor sigtet herfor.

Også søndag foretog politiet patruljering til søs med start først på eftermiddagen, men afbrød sejladsen sidst på eftermiddagen på grund af dårligt vejr med stærk vind og regn. Inden det dårlige vejr nåede politiet dog at få kontakt til ni sejlbåde, fem speed-/motorbåde, to vandscootere og en jetski. Alt var stort set i orden, men politiet skal dog lige have talt nærmere med en person omkring et forsikringsbevis for pågældendes fartøj.

Både lørdag og søndag fik politiet også tid til at besøge en bådudstilling i Ishøj Havn, hvor tilskuere udviste stor interesse for både at få en snak med politiet og se politiets fartøj. Selv om det er sidst på sommeren, kan førere af fartøjer til søs stadig forvente at se politiet til søs ud for en af de mange kyststrækninger eller havne i politikredsen.

Fredag – lørdag:

Farlig spirituskørsel stoppet – Køge Bugt Motorvejen, Køge/Ringsted

Kl. 18.05 kom et alarmopkald fra en bekymret bilist, som havde bemærket kassebil som kørte stærkt og slingrende på Køge Bugt Motorvejen ved Køge Varebilen kørte for tæt på forankørende, og var til fare for sine medtrafikanter. En patrulje satte straks kursen og bilisten, der havde anmeldt den farlige kørsel, blev bag ved. Kassebilen kørte af motorvejen ved Ringsted, hvor den standsede ved et supermarked på Tofteåsvej. Her steg føreren ud af bilen og tissede, hvorefter han gik ind i supermarkedet med tomme øldåser. Da han kørte fra stedet igen kom patruljen frem og standsede bilisten, som viste sig at være en 53-årig mand fra Ringsted. Hans promille var over det tilladte, så han blev anholdt, sigtet for spirituskørsel, og taget med til blodprøveudtagelse. Nu afventer politiet resultatet af analysen, hvorefter den 53-årige vil få besked om sagens videre gang.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen – Greve

Kl. 11.56 påkørte en bulgarsk lastbil bagenden af en personbil, ført af en 69-årig mand fra Ishøj i det sydgående spor. Ved sammenstødet blev lastbilen slynget over i midterrabatten. Der skete ingen personskade ved sammenstødet. I forbindelse med færdselsuheldet skete der et følgeuheld, da føreren af en personbil, som kørende frem mod færdselsuheldet, overså, at bilerne foran ham holdt stille. Personbilen, som blev ført af en 30-årig mand fra Herfølge, påkørte derfor en personbil, som blev skubbet frem og ind i den foran holdende personbil. Den 30-årige fører fra Herfølge er frakendt førerretten, og han vil høre nærmere, da han er sigtet for kørsel i frakendelsestiden.

Knallerter til ulempe – Gymnasievej, Køge

Kl 15.54 fik politiet henvendelse om, at en person til gene for de omkringboende skulle køre rundt på stierne på en blå crosser. En patrulje blev sendt til stedet for at finde pågældende. Trods rundering i området, lykkedes det ikke at finde føreren eller crosseren.

Kvinde udsat for blufærdighedskrænkelse – Nordstjernen, Køge

Kl. 15.19 anmeldte en 26-årig kvinde fra Køge, at en mand havde blottet sig for hende, da hun kørte i lyntoget fra Køge Nord Station mod København. Manden havde blottet underkroppen for hende og onaneret, mens han sad få meter fra hende. Den 26-årige forlod kupéen og gik væk fra manden to gange, men han fulgte efter hende hver gang og fortsatte sin krænkende adfærd. Manden steg af toget på København H. Han beskrives som: Mand, 30-35 år, grønlandsk udseende, 170-180 cm høj, alm. af bygning, iført sort kasket m/flere “guld-mærker/mønstre”, blå træningstrøje, og blå Adidas træningsbukser, røde løbesko m/hvid sål. Politiet efterforsker nu sagen om blufærdighedskrænkelse. Vidner, som har set den beskrevne mand, og som kan komme med oplysninger i sagen, bedes ringe til politiet på tlf. 114.

Kørsel uden førerret – Værftsvej, Køge

Kl. 17.26 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 30-årig mand uden førerret. Manden blev sigtet for kørsel uden førerret og vil høre nærmere i forhold til sigtelsen.

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl 22.31 målte færdselspolitiet en 39-årig kvinde fra København til at køre i sin personbil med 161 km/t. Hun står nu til en betinget frakendelse af kørekortet.

Kørte for stærkt – Køge Bugt Motorvejen, Solrød

Kl 22.44 standsede færdselspolitiet en 21-årig mand fra København, der blev målt til at køre med 177 km/t. Han kan nu se frem til en frakendelse af kørekortet.

Lørdag – søndag:

Narkokørsel og knivlov – Vordingborgvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.00 standsede en patrulje en personbil, som blev ført af en 37-årig mand fra Brøndby, til trods for at han var påvirket. Han blev derfor sigtet for narkokørsel og fik i den anledning udtaget en blodprøve. I bilen fandt patruljen en taske, der indeholdt 0,38 g kokain, 0,1 g amfetamin, 17,74 g skunk, 375,99 g hash, som politiet beslaglagde samt en digitalvægt, et stort bundt pølsemandposer samt et femcifret kontantbeløb, hvoraf politiet konfiskerede størstedelen, da manden havde gæld til det offentlige. Desuden var manden i besiddelse af en lommekniv med en bladlængde på 5 cm samt en køkkenkniv med en bladlængde på 11 cm, som han ikke havde et anerkendelsesværdigt formål med at bære, og han blev derfor sigtet for overtrædelse af bestemmelserne i knivloven. Mandens bopæl blev ransaget i forbindelse med den aktuelle sag, uden at der blev gjort yderligere fund. Manden ønskede ikke beslaglæggelsen forelagt retten. Manden kan forvente at høre nærmere til sagerne.

Narkopåvirket og frakendt kørekortet – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 15.35 stoppede en patrulje fra færdselsafdelingen en bilist, som viste sig ikke burde sidde bag rattet. Den 30-årige mand uden fast bopæl var påvirket af euforiserende stoffer og frakendt sit kørekort helt indtil 2028 for flere sager om narkokørsel. Han blev derfor sigtet, anholdt og fik udtaget en blodprøve. Nu venter politiet på resultatet af analysen, hvorefter han kan forvente et retsligt efterspil.

Røg fra beholder i virksomhed – Parketvej, Køge

Kl. 09.05 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en virksomhed, der tørrede grøntsager i en beholder, hvorfra der nu kom røg af ukendt årsag. Brandvæsnet og politiet fik klarlagt, at der ikke var egentlig brand i beholderen, men indholdet af fugtige grøntsager havde tilsyneladende udviklet så meget varme, at damp, der kunne forveksles med røg, var kommet ud fra beholderen. Politiet foretog på den baggrund ikke yderligere i sagen.

Vanvidsbilist fik taget fars bil – Langelandsvej, Køge

Kl. 04.39 traf en patrulje en bilist på Langelandsvej i Køge, som betjentene ville standse i en rutinekontrol. Bilen kørte i modsat retning, så patruljen vendte rundt, og det fik bilisten til at sætte farten kraftigt op og køre venstre rundt i rundkørslen og trykke speederen i bund hen ad Bregnevej og videre ad Moltkesvej. Bilens hastighed nåede op omkring 150 km/t i byen under flugten fra politiet. Bilisten kørte videre ad Fasanvej og drejede til højre ad Valdemarsvej i høj fart, hvor patruljen kortvarigt mistede bilen af syne. Patruljen drejede om hjørnet lige i tide til at se, at flugtbilisten kørte ned i en parkeringskælder bag Netto. I bilen sad en yngre mand på førersædet, og med som passager var to unge kvinder. Politiet anholdt føreren, en 22-årig mand fra Køge kommune, som var ude at køre i fars Audi A7. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel, da bilens hastighed under flugten blev skønnet væsentligt over 100% overskridelse af fartgrænsen. Han blev sigtet for vanvidskørsel i spirituspåvirket tilstand, da hans promille var over det tilladte.

Den 22-årige blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Faren blev orienteret om beslaglæggelsen af hans bil, og han ønskede sagen forelagt retten, som nu skal vurdere politiets indgreb. Den 22-åriges kørekort blev taget på stedet, så han må ikke køre bil, mens sagen behandles. Når resultatet af blodprøven kommer, vil den sigtede høre mere fra politiet. I første omgang behandler retten kun sagen vedr. beslaglæggelse af bilen. Senere, når sagen skal afgøres, vil et evt. spørgsmål om endelig konfiskation af bilen blive behandlet.

Søndag – mandag:

Vanvidskørsel i udlejningsbil – Køge

Kl. 18.54 bemærkede en patrulje en bilist, som de gerne ville standse rutinemæssigt, da den tog et lige lovligt frisk venstresving på Vestergade i Køge. Patruljen kørte efter bilisten, som blev standset på Ølbyvej lige nord for Ringvejen. Betjenten steg ud og gik hen mod bilen, men i det samme trykkede bilisten speederen i bund og kørte væk fra politiet. Bilisten kørte videre ad Ølbyvej med høj fart og kørte undervejs flere gange mere en 100% for stærkt i byen. Flugten gik videre til Ølby og ud på motorvejen mod syd. Bilisten overtrådte undervejs færdselsloven gentagne gange. Han kørte over for rødt lys flere gange, han kørte i nødsporet på motorvejen, overhalede højre om adskillige gange og pressede sig gennem trafikken, så der var risiko for sammenstød.

Undervejs smed føreren af bilen en pose med hvidt pulver af på motorvejen. Det blev dog fundet kort efter af politiets indsatsleder, som var på vej for at assistere med at fange den farlige bilist. Efter en køretur på omkring tyve minutter standsede bilisten selv i nødsporet på motorvejen. Politiet anholdt føreren, en 27-årig mand fra Greve, som blev sigtet for vanvidskørsel i frakendelsestiden. Det viste sig, at han hans førerret var blevet taget fra ham helt frem til 2028 for mange sager om narkokørsel og andre alvorlige færdselslovsforseelser. I bilen fandt politiet et sekscifret kontantbeløb, hvoraf størstedelen blev beslaglagt, da den 27-årige havde anseelig gæld til det offentlige, hvilket han accepterede. Posen med det hvide pulver viste sig at være 3,54 gram ketamin, som den 27-årige blev sigtet for at besidde. Den anholdte mand var ikke påvirket under kørslen, så han blev anholdt efter at have afgivet forklaring, men kan forvente at høre mere fra politiet i sagen. Han var kørende i en nyere Volvo XC40, som tilhørte et udlejningsfirma. Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel. Ejeren blev orienteret, og får mulighed for at få sagen om beslaglæggelse forelagt retten. Senere vil det blive afgjort, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Politirapporten, Køge
Foto: ABW