Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 30.08.2023-12.09.2023

Brand i emhætte – Humlekærgård, Køge

Kl. 18.23 kørte politi og brandvæsen til et rækkehus i Køge, hvor der var opstået brand ved et komfur. Ilden havde spredt sig til emhætten, men det var lykkedes beboeren at slukke den med en pulverslukker. En ambulance kom frem og tilså beboeren, som havde fået en lille skade på armen. Brandvæsnet luftede ud i huset, hvor der ikke var sket skade på andet end emhætten. Der var intet mistænkeligt ved branden, så politiet kunne fortsætte til andre opgaver.

Brand i garage – Lidemarksvej, Herfølge – Køge

Kl. 20.39 kom et alarmopkald om brand i en garage på Lidemarksvej i Køge, hvor der var høje flammer. Der var ingen hjemme ved huset, men en forbipasserende brandmand så branden og slog alarm. Politi og brandvæsen kom frem, hvor ilden havde spredt sig til en udestue. Stuehuset fik sprængt vinduerne på grund af varmeudviklingen. Brandvæsnet fik slukket ilden, og ingen kom noget til. Politiet skal nu undersøge branden for at forsøge at afklare brandårsagen. Herunder om anvendelse af en plæneklipper tidligere på dagen kan have startet branden i garagen.

Fart og ulovlig overhaling – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl.10.31 filmede politiets videobil en varebil, der kørte med al for høj fart og foretog overhaling højre om flere biler på Køge Bugt Motorvejen. Bilisten, en 29-årig mand fra Næstved, blev stoppet ved Greve, hvor han blev sigtet for ulovlig overhaling og for at køre med en gennemsnitsfart på 170 km/t på en længere strækning. Han fik mulighed for at se videoen og blev gjort bekendt med, at han stod til en bøde og en påstand om betinget frakendelse af førerretten.

Færdselsuheld – Ringstedvej/afkørsel fra Sydmotorvejen, Lellinge, Køge

Kl. 10.21 var et sammenstød mellem en personbil og en varebil årsag til, at Ringstedvej ved afkørslen fra Sydmotorvejen blev spærret, så trafikken til og fra Køge måtte finde alternative ruter. Uheldet var sket, da en 36-årig mand fra Sverige i sin svenske bil kørte ad Ringstedvej mod øst og gennem lyskrydsene ved afkørslerne fra Sydmotorvejen. Ad en motorvejsafkørsel i nordlig retning kom en 48-årig mand fra Vestsjælland kørende i en varebil i den hensigt at fortsætte ligeud i krydset ved Ringstedvej. De to parter stødte sammen ud for motorvejsafkørslen, så Ringstedvej blev spærret. Den 48-årige blev bragt til kontrol på skadestuen, men var sluppet fra uheldet uden behandlingskrævende skader.

Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt omstændighederne nærmere, herunder lyssignalernes farve i de to parters færdselsretninger på uheldstidspunktet, ud fra en mistanke om at en af parterne formentlig er kørt frem mod rødt lys.

Færdselsuheld – Vestmotorvejen, Bjæverskov – Køge

kl. 17.54 skete et uheld mellem to motorcykler på Vestmotorvejen ved Bjæverskov-afkørslen. Der var i første omgang mistanke om alvorlig tilskadekomst, så politiets indsatsleder, flere patruljer/ambulancer og en lægehelikopter blev sendt til uheldsstedet. Da redningen kom frem, blev de to motorcyklister – en 25-årig mand fra Rødvig Stevns og en 26-årig mand fra Herfølge – kørt til sygehuset med ambulance. Begges tilstand var ikke så alvorlig, som først frygtet, hvorfor der ikke blev behov for lægehelikopteren. Trafikken kunne passere forsigtigt forbi uheldsstedet i første vognbane. Efter omkring en time kunne motorvejen åbnes igen. Meldingen fra sygehuset var, at begge mænd pådrog sig mindre brud i forbindelse med uheldet. Politiet optog rapport for at belyse omstændighederne omkring uheldet.

Færdselsuheld – Vestmotovejen, Bjæverskov – Køge

Kl. 06.49 mandag morgen var flere bilister stødt sammen i det østgående spor på Vestmotorvejen kort før afkørsel 34 Borup. Det viste sig, at en 30-årig mand fra Korsør, som fører af en personbil i den tætte myldretidstrafik, for sent opdagede, at de forankørende kørte med lavere hastighed. Han påkørte derfor bagenden af en varebil, der som følge af påkørslen blev skubbet frem i en personbil. Påkørslen af varebilen medførte, at den 30-årige mistede kontrollen over bilen og påkørte et autoværn. Kl. ca. 07.30 var der ryddet op på uheldsstedet, og politiet registrerede blot omstændighederne ved sammenstødet, da ingen af parterne var kommet noget til.

Færdselsuheld/spirituskørsel (vanvidskørsel) – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 12.55 rykkede ambulancepersonale og politi ud til et færdselsuheld i det nordgående spor på Køge Bugt Motorvejen, hvor flere bilister var blevet impliceret, så motorvejen var blevet spærret. Politiet kunne på vej til uheldsstedet konstatere, at der allerede var opstået en længere kø, så trafikanter på motorvejen blev ledt væk via afkørsel 31b Egedesvej/Køge N.

I alt fire personbiler var impliceret og blevet kraftigt beskadiget, så der lå adskillige vragdele på kørebanen. Seks ambulancer og en akut var på uheldsstedet for at tilse i alt ni personer, der enten havde været førere eller passagerer i de fire personbiler. Fire blev kørt til kontrol på skadestuen, men alle var tilsyneladende sluppet uden behandlingskrævende skader.

Bugseringskøretøjer fik gradvist fjernet de implicerede køretøjer, så tre af de fire vognbaner på uheldsstedet var igen åbne for trafik kl. ca. 14.20. Sidste vognbane blev åbnet senere, da det sidste køretøj var fjernet fra området ved nødsporet.

Politiet fik ved afhøringer klarlagt, at en 35-årig mand fra Fakse Ladeplads som fører af en personbil kørte i nordlig retning, da han skiftede vognbane mod venstre og herunder ramte tre andre personbiler. Som følge af sammenstødene blev også autoværnet påkørt og ødelagt. Den 35-årige deltog i både en alkometer- og narkometertest, der begge gav udslag for påvirkning af hhv. alkohol og euforiserende stoffer under kørslen. Han blev sigtet for både spiritus- og narkokørsel og blev i den forbindelse gjort bekendt med, at politiet vil behandle sagen som vanvidskørsel, idet alkometertesten gav politiet grundlag for at mistænke ham for at være så påvirket af alkohol, at alkoholkoncentrationen i de udtagne blodprøve vil overstige to promille.
Politiet inddrog derfor også den 35-åriges førerret, så han ikke længere må være fører af et køretøj, der kræver et kørekort, ligesom politiet beslaglagde hans personbil med henblik på senere konfiskation. Analyseerklæringerne fra de udtagne blodprøver afventes nu, før den 35-årige, der var kortvarigt anholdt i sagen, hører nærmere fra politiet om sagens videre forløb.

Færdselsuheld/spirituskørsel – Vordingborgvej/Klemmenstrupvej, Køge

Kl. 20.52 fik politiet en anmeldelse om, at en personbil var forulykket i rundkørslen Vordingborgvej/Klemmenstrupvej, idet en bilist var fortsat ligeud i nordlig retning og var standset i rundkørslen. Politiet fik på uheldsstedet klarlagt, at to personer efterfølgende var flygtet fra stedet, hvorfor en eftersøgning efter dem blev sat i værk med brug af bl.a. en hundepatrulje.  Efter kort tids eftersøgning på flugtruten via et villaområde fik politiet på Vordingborgvej øje på to mænd, der kunne mistænkes for at være de eftersøgte. To mænd på 27 år og 33 år fra hhv. Polen og Køge blev anholdt, og den 33-årige kunne ud fra de fremkomne oplysninger mistænkes for at have været føreren, idet han bl.a. også havde bilnøglerne på sig. Den 33-årige var påvirket af spiritus, så han blev sigtet for spirituskørsel og fik udtaget en blodprøve til nærmere undersøgelse for alkohol.

Uheldet var sket efter kørsel ad Vordingborgvej i nordlig retning og uden at involvere øvrige trafikanter. Den forulykkede polske bil blev bugseret væk fra uheldsstedet, da den var årsag til en mindre forurening på uheldsstedet på grund af en lækage. Begge blev løsladt efter afhøring til sagen, hvor den 27-åriges rolle ikke umiddelbart var andet end at have været passager i bilen under kørslen.

Hastighedsmåling efter ønske fra beboer – Vordingborgvej, Køge

En fotovogn fra Midt- og Vestsjællands Politi var mandag eftermiddag fra kl. 16.34 på Vordingborgvej i Køge by for at måle hastigheden for trafikanter, der kørte i sydlig retning på strækningen, hvor højst tilladte hastighed ifølge skiltningen er 60 km/t. Målingen foregik i fire timer frem til kl. 20.34. I alt 1.498 biler passerede målevognen, og 128 af disse blev fotograferet, da de kørte for hurtigt. Af disse kørte otte bilister mere end 30 procent for hurtigt, så de kan forvente også at få et klip i kørekortet udover en bøde. Højeste målte hastighed var 97 km/t.

Årsagen til målingen på strækningen var en bestilling fra en borger, der via politiets hjemmeside havde bestilt en hastighedsmåling på den pågældende strækning. Bestillinger af hastighedsmålinger kan ske på politiets hjemmeside, hvis du oplever, at der køres for hurtigt på en vejstrækning.

Knallerter til ulempe – Langelandsvej, Køge

Kl 19.12 blev det anmeldt, at flere unge lå og kørte rundt på knallerter omkring Hastrupskolen. De kørte meget stærkt og skabte farlige situationer for andre, der færdes i området. En patrulje kørte til stedet, men fandt ingen knallerter i området.

Kontrol med forsamling af bilentusiaster – Køge/Greve

Patruljer fra færdselsafdelingen var i weekenden som vanligt på gaden med særlig fokus på, om bilentusiaster forsamles og overholder færdselsloven. En del bilister blev sigtet for at køre alt for stærkt i byen og på Køge Bugt Motorvejen, hvor den tilladte hastighed er 110 km/t. Seks fik ud over bøde et klip, og flere af dem står nu til at miste kørekortet. En enkelt bil havde fået ændret motoren og blev indkaldt til syn.

Køge Festuge

Der henvises til udsendt pressemeddelelse fredag aften.

Der henvises til udsendt pressemeddelelse lørdag eftermiddag.

Mand anholdt for generende opførsel – Stationspladsen, Køge

Kl. 18.30 fik politiet anmeldelse om, at en mand gik rundt foran en café på Stationspladsen, hvor han lavede bræklyde tæt på folk og generelt var til gene. Manden virkede uligevægtig og påvirket. Politiet kørte til stedet, hvor en 34-årig mand fra Strøby blev bortvist. Han var dog hurtigt tilbage og gentog den generende adfærd. Patruljen kørte igen frem, hvor den 34-årige nægtede at samarbejde. Han blev derfor anholdt for at sikre den offentlige orden, og han blev fundet i besiddelse af en rygepibe og noget skunk. Efter nogle timer i detentionen blev den 34-årige løsladt, og han kan forvente en bøde for at overtræde lov om euforiserende stoffer.

Spiritusbilist fik taget bilen for vanvidskørsel – Slimmingevej, Ringsted – Køge

Kl. 15.34 anmeldte en bekymret bilist, at han kørte bag en slingrende varebil, hvor føreren kunne være påvirket. Bilisten fulgte efter den slingrende bil, og en patrulje kørte hurtigt frem efter anmelderens anvisninger om, hvor de kørte. På Slimmingevej i Ringsted stoppede politiet varebilen og traf en tydeligt påvirket 24-årig mand fra Letland bag rattet, som blæste alkometeret over 2,0 promille. Han blev derfor anholdt, sigtet og taget med til en blodprøveudtagelse.

Bilen blev beslaglagt efter reglerne om vanvidskørsel på grund af den høje promille. Den 24-årige havde desuden ingen gyldig førerret. Efter blodprøveudtagelsen blev han taget med til afhøring med en tolk på politistationen. Da han havde job og opholdsadresse i Danmark, blev han efterfølgende løsladt. Den 24-årige kan forvente at høre mere fra politiet, når resultatet af blodprøven kommer. Varebilen var dansk indregistreret til et ophørt firma. Politiet skal nu have afklaret, hvem ejeren er i forhold til at underrette om beslaglæggelsen. Senere vil retten skulle tage stilling til, om bilen kan endeligt konfiskeres.

Spiritusbilist kørte galt foran ambulance – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 02.32 kørte en 65-årig kvinde fra Vordingborg galt på Sydmotorvejen mod nord lige efter afkørsel 34 Herfølge. Kvinden kørte i anden vognbane, hvor hun overhalede en ambulance. Kort efter overhalingen mistede den kvindelige bilist herredømmet over bilen og påkørte autoværnet både midterste og yderste autoværn. Ambulancen blev ikke ramt af bilisten, men redderne stoppede og tilså den 65-årige, som var uskadt efter uheldet, men virkede fuld. Ambulanceredderne ringede 112 og tog kvindens bilnøgle præventivt, før de måtte fortsætte videre, da de havde en behandlingskrævende patient med i ambulancen.

Kort efter kom politiet frem og traf den 65-årige kvinde, som troede hun var på vej hjemad mod syd. En test med alkometeret viste væsentligt over det tilladte. Hun blev derfor sigtet, anholdt og taget med til en blodprøveudtagelse. Vejdirektoratet blev orienteret om skaderne på autoværnet. Kvinden blev løsladt efter blodprøveudtagelen, hvor patruljen måtte skuffe kvinden med, at de ikke have tid til at køre hende hjem.

Uorden – Nylandsvej, Køge

Kl 21.25 blev politiet tilkaldt til området, da en halv snes unge stod og affyrede bomberør op mod en beboelsesejendom. Flere patruljer kørte til stedet og fik da også kontakt til en gruppe på seks mand. En af dem havde dog ikke lyst til at tale med politiet og stak af fra stedet, men en patruljehund blev sendt efter ham og fik ham på andre tanker. Der var tale om en 17-årig ung mand fra Herfølge. I nærheden af det sted, hvor han blev standset, blev der efterfølgende fundet en peberspray, og den 17-årige erkendte, at det var hans.

Uro og uorden på et fragtskib – Baltic Kaj, Køge

Kl. 14.37 bad kaptajnen på et fragtskib om assistance fra politiet, idet flere besætningsmedlemmer var røget i internt slagsmål ombord på skibet. Politiet fik sammen med ambulancepersonalet kontakt til tre mænd på 21, 44 og 49 år fra Østeuropa. Den 49-årig var påvirket af alkohol og var kommet i slagsmål med de to andre besætningsmedlemmer, så alle tre havde pådraget sig mindre skader. De var dog ifølge ambulancepersonalet ikke behandlingskrævende på en skadestue. Den interne konflikt på skibet blev ved kaptajnens mellemkomst løst ved, at den 49-årige blev afhentet af en shippingagent, så han kunne få sovet rusen ud, inden han formentlig ville sendt hjem efterfølgende. Politiet foretog sig ud fra disse oplysninger ikke yderligere i anledning af anmeldelsen.

Usikker bilist – Køgevej, Stevns

Kl. 15.47 anmeldte en bekymret borger, som kørte bag en slingrende bilist på Køge Bugt Motorvejen mod syd, hvor hun kørte af mod Hårlev. Bilisten kørte meget langsomt på motorvejen, men da de kørte af i byen, kørte bilisten ifølge anmelderen noget hurtigere end tilladt og slingrede over i modkørendes vejbane. Den bekymrede anmelder ringede til politiet og blev bag bilisten, som på et tidspunkt var ved at ramme kantstenen, fordi hun slingrede tilbage i egen vognbane. Ved Vallø kørte bilen nærmest midt på vejen, så modkørende måtte køre ud i siden for at undvige. Trods anmelders forsøg på at stoppe bilisten med dytten, så virkede det ikke, som om bilisten registrerede dette.

En patrulje blev sendt til Hårlev, hvor de traf bilisten, som var stoppet. Bag rattet sad en kvinde i 70’erne, som blev testet med alkometeret, der viste 0,00 promille. Kvinden blev ikke skønnet påvirket i øvrigt, og hun var uforstående over anmeldelsen. Der var ingen mistanke om, at kvinden havde påkørt noget. Politiet optog rapport om kørselsforløbet, og sagen vil blive forelagt Færdselsstyrelsen, som skal afklare, om bilisten opfylder de helbredsmæssige krav til at have et kørekort.

Vold – Havnen, Køge

Kl. 02.20 anmeldte en 18-årig mand fra Taastrup, at han på Havnen i Køge havde fået et knytnæveslag i ansigtet af en mand, der talte med en kvinde, som den 18-årige også henvendte sig til. Der havde været en kortere ordveksling mellem de to mænd, inden den 18-årige blev slået, og den mistænkte efterfølgende flygtede fra stedet. Den mistænkte blev i første omgang ikke fundet i området, men da politiet senere på natten var en tur på en restauration i Havnen, fik politiet øje på den mistænkte, som blev anholdt lidt før kl. 0500. Der var tale om en 30-årig mand fra Ringsted, som blev sigtet for vold mod den 18-årige. Han blev løsladt efter afhøring til sagen, da der ikke var grundlag for fremstilling af ham i et grundlovsforhør. Sagen vil dog senere få et retligt efterspil.

Indbrud i perioden

  • Funchsvej, Køge
  • Hegnet, Køge
  • Tøxensvej, Køge – Forsøg
  • Hastrupvej, Køge
Politirapporten, Køge
Foto: ABW