Uddrag af den seneste politirapport, der omhandler Køge i tidsrummet 20.09.2023-03.10.2023

Arbejdsulykke – Sandvadsvej, Køge

Kl. 10.29 var en person kommet til skade i forbindelse med sit arbejde på Sandvadsvej, så en ambulance var blevet tilkaldt. En 43-årig mand fra Køge blev i ambulancen kørt på sygehuset til undersøgelse og behandling for diverse knoglebrud. Politiet fik klarlagt, at den tilskadekomne var faldet ca. tre meter ned, da han var i færd med at gøre rent omkring en melblandingsmaskine på sin arbejdsplads. Arbejdstilsynet blev underrettet om ulykken, således at Arbejdstilsynet og politiet på et senere tidspunkt kan afgøre, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken.

Arbejdsulykke – Vedskøllevej, Vallø, Køge – Stevns

Kl. 09.43 fik politiet via alarm 112 melding om, at en mand var kommet til skade i forbindelse med sporarbejdet på jernbanen ved Vallø station, så en ambulance var sendt til ulykkesstedet. Ambulancepersonale og politi fik på jernbanesporet kontakt til en 41-årig mand fra Ringsted, der havde fået en alvorlig skade på sit ene ben. Han fik førstehjælp på stedet, inden han i en ambulance under politieskorte blev kørt til Rigshospitalet til fortsat behandling i anledning af tilskadekomsten. Politiet underrettede Arbejdstilsynet og Lokaltogs undersøgelsesvagt om ulykken, som efter de indledende undersøgelser var sket, da den 41-årige havde ladet sig transportere på en planeringsskuffe på en gravko kørende på jernbaneskinnerne. Under kørslen blev gravkoen afsporet, så planeringsskuffen faldt af, og den 41-årige fik sit ene ben i klemme mellem planeringskuffen og skinnerne.

Sagen behandles som en arbejdsulykke, hvor politiet nu afventer erklæringer og udtalelser fra Arbejdstilsynet og undersøgelsesvagten om, hvorvidt nogen kan drages til ansvar for ulykken, før politiet kan tage stilling til sagens videre forløb.

Borger så cykeltyve – Ringstedvej, Bjæverskov, Køge

Kl. 17.33 anmeldte en vågen borger, at han netop havde set to mænd stjæle en dyr cykel fra et busstoppested på Ringstedvej i Bjæverskov. En bil holdt ind til siden, og en mand (A) steg ud og klippede låsen op på cyklen med en medbragt vinkelsliber. En anden mand (B) kom ud af bilen og tog imod vinkelsliberen fra A, som cyklede væk på cyklen, en sort fatbike el-cykel, der kan foldes sammen.

A: Mand, 25-35 år, 170-180 cm. Kropsbygning: Almindelig. Hudfarve: Brun. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Kort. Iført: Bordoux t-shirt med gult tryk på ryggen, mørke cargobukser med lårlommer, sorte sko med hvid sål.

B: Mand, 25-35 år, 170-180 cm. Kropsbygning: Almindelig. Hudfarve: Brun. Hårfarve: Sort. Hårlængde: Kort. Iført: Hvid hættetrøje med rødt tryk på, sorte bukser, sorte sko med rødt tryk.

I bilen sad ifølge vidnet yderligere to mænd, som han ikke kunne beskrive. Bilen var en sort Ford Galaxy af ældre årgang med udenlandske nummerplader.

En patrulje kørte en tur i Bjæverskov og ledte efter den beskrevne bil og cyklen, men fandt ikke frem til dem. Politiet fik fat i ejeren af cyklen, en 18-årig kvinde, som havde parkeret cyklen ved busstoppestedet om morgenen. Politiet efterforsker nu sagen og forsøger at finde frem til de mistænkte. Vidner som har set den beskrevne bil, mændene eller den stjålne cykel bedes kontakte politiet på tlf. 114 med oplysninger i sagen.

Brand i fabriksbygning – Færøvej, Herfølge – Køge

Kl. 16.16 kørte politi og brandvæsen til en brand i en fabriksbygning på Færøvej i Herfølge, hvor det viste sig at brænde under taget på bygningen. De få personer, som stadig var i bygningen, blev evakueret, og slukningsarbejdet blev påbegyndt. Naboerne tæt fabrikken blev evakueret af sikkerhedsmæssige hensyn på grund af røgen. Brandvæsnet fik slukket branden, og politiet optog rapport, da brandårsagen skal undersøges nærmere. Ingen meldes at være kommet noget alvorligt til, men der skete større skade på bygningen. Brandefterforskere skal nu undersøge brandstedet for at forsøge at afklare, hvordan branden opstod.

Brand i gule ærter – Parketvej, Køge

Kl. 10.58 kørte politi og brandvæsen til brand ved en korntørringsautomat på Parketvej i Køge. Der var ikke risiko for spredning til en bygning, som lå et stykke fra siloen, som brændte. I automaten lå gule ærter til tørre, som havde forårsaget varmeudvikling. En glød havde ligget og ulmet, og så opstod der brand. Brandvæsnet fik kontrol over ilden, og der var intet mistænkeligt ved branden, så der var intet behov for yderligere undersøgelser.

Brandundersøgelse – Gymnasievej, Køge

Kl. 15.22 rykkede brandvæsnet og politiet ud til en opgang i en beboelsesejendom på Gymnasievej i Køge, idet røg trængte ud i opgangen. Røgen blev lokaliseret til at komme fra en lejlighed tilhørende en 72-årig kvinde, som ikke var hjemme. I hendes bolig var årsagen til røgudviklingen en glemt gryde på et tændt komfur. Det lykkedes at finde frem til den 72-årige, der blev underrettet om branden i hendes bolig. Ingen personer i opgangen kom til skade ved branden, som politiet har optaget rapport om for at få et grundlag til at vurdere, hvorvidt den 72-årige kan mistænkes for manglende forsigtighed i forbindelse med madlavning.

Flere færdselsuheld på grund af uopmærksomhed – Solrød/Køge

Inden for ca. 45 minutter måtte politiet rykke ud til i alt tre færdselsuheld, hvor bilister var stødt sammen på grund af tilsyneladende uopmærksomhed under kørslen.

Kl. 15.51 var tre bilister blevet impliceret i et sammenstød på Cementvej i Karlslunde, da to af bilisterne under kørsel i østlig retning var standset for rødt lys i lyskrydset ved til- og afkørslen fra Køge Bugt Motorvejen. En 18-årig mand fra Ishøj var i sin personbil kørt i samme retning frem til bilkøen i lyskrydset, men havde for sent opdaget, at alle holdt stille. Han påkørte derfor bagenden af bageste personbil, der blev skubbet frem i personbilen foran. Ingen kom til skade ved dette sammenstød.

Kl. 15.52 var to bilister stødt sammen i overhalingssporet på Sydmotorvejen i det sydgående spor ved Køge, hvor der var tæt trafik. En 45-årig kvinde fra Sakskøbing nåede ikke i tide at reagere på den forankørendes opbremsning, så hun påkørte bagenden af denne personbil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

Det sidste uheld skete kl. 16.26 i lyskrydset ved Nordhøj-Centervej ved transportcentret i Køge, hvor føreren af en personbil efter kørsel ad Nordhøj i sydøstlig retning var standset for rødt lys i lyskrydset. Kort efter kom en 50-årig mand fra København S kørende i en varebil i samme retning, men trillede af ukendte årsager ind i bagenden på den standsede personbil. Ingen af parterne kom til skade ved sammenstødet.

I alle tre tilfælde foretog politiet blot en registrering af omstændighederne og parterne i de enkelte sammenstød.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 06.37 mandag morgen var flere biler involveret i et sammenstød på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor ved til-/afkørsel 27 Greve N. Ingen af parterne var kommet til skade ved sammenstødene mellem i alt fem biler, der dog havde fået mindre skader. Årsagen til uheldet var en ukendt bilists vognbaneskift, hvilket havde fået bilister bag denne til at bremse op. Det opdagede en 32-årig mand fra Næstved for sent, så han med sin varebil påkørte bilen foran. Den påkørte bil blev skubbet fremad, så i alt tre øvrige bilister blev involveret i sammenstødet. Kl. ca. 07.20 var motorvejen ryddet, så trafikken kunne normaliseres, og politiet foretog blot en registrering af de implicerede parter.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 06.27 torsdag morgen var to bilister stødt sammen i vognbanerne længst til venstre på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor ved Køge. Ingen af parterne var kommet til skade, men bilerne havde fået mindre skader. Det viste sig, at en 58-årig mand fra Haslev som fører af en personbil i forbindelse med et vognbaneskift mod venstre havde ramt en anden personbil, som en 32-årig mand fra Haslev førte i samme retning på motorvejen. Politiet har optaget rapport om sammenstødet ud fra en mistanke om, at færdselslovens regler om vognbaneskift kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Køge

Kl. 16.35 var flere biler blevet impliceret i et uheld på Køge Bugt Motorvejen i det nordgående spor lige efter sammenfletningen fra både Vest- og Sydmotorvejen. Det viste sig, at en 61-årig mand fra Rødovre under kørslen af ukendte årsager mistede kontrollen over sin personbil, så han påkørte autoværnet i højre side. Herved mistede bilen sit højre forhjul, som røg ud på motorvejen og blev ramt af en bilist. Også øvrige vragdele fra hans bil blev påkørt af endnu en bilist. Ingen kom til skade ved uheldet, der medførte afspærring af de to vognbaner længst mod højre frem til kl. ca. 17.15, hvor oprydningen var afsluttet, og den 61-åriges bil fjernet.

Færdselsuheld – Køge Bugt Motorvejen, Solrød Strand

Kl. 11.48 var to bilister stødt sammen i det sydgående spor på Køge Bugt Motorvejen mellem afkørslerne 30 og 31a, så en ambulance var sendt til stedet. Det viste sig, at begge bilister var endt i grøften efter et sammenstød, der var sket mellem anden og tredje vognbane på motorvejen. I forbindelse med overhalinge var en 50-årig mand fra Herlev kørt ind i bagenden på en personbil, som en 33-årig mand fra Hedehusene førte foran ham. Begge havde mistet kontrollen over bilerne og var endt i grøften. Den 50-årige blev bragt til skadestuen til kontrol, men var sluppet uden behandlingskrævende skader ligesom den 33-årige. Den 50-årige fik dog udtaget en blodprøve til undersøgelse af, hvorvidt han kunne være påvirket af enten alkohol eller narkotika under kørslen.

Kl. ca. 12.40 var der ryddet op på uheldsstedet, så trafikkøen i sydgående retning kunne afvikles. Politiet afventer nu analyseerklæringen fra udtagne blodprøve, før der kan tages stilling til, hvad der videre skal ske i sagen.

Færdselsuheld – Lyngvej/Københavnsvej, Køge

Kl. 08.12 var en personbil og lastbil stødt sammen på Lyngvej ved lyskrydset ved Københavnsvej, så politiet rykkede ud for at undersøge omstændighederne nærmere. Det viste sig, at en 43-årig mandlig lastbilchauffør fra Slovakiet i sin lastbil med tilkoblet påhængsvogn var standset for rødt lys i lyskrydset i det østgående spor på Lyngvej. En 35-årig kvinde fra Køge var under kørslen i en personbil blevet blændet af sollyset, så hun påkørte bagenden af lastbilens påhængsvogn. Hun slap uskadt fra sammenstødet, som medførte kortvarig spærring af Lyngvej i forbindelse med borttransport af kvindens beskadigede bil.

Færdselsuheld – Lyngvej/Udstikkeren, Ølby, Køge

Kl. 12.04 var to personbiler stødt sammen i krydset Lyngvej-Udstikkeren, uden at nogen var kommet til skade, men med mistanke om at årsagen til sammenstødet kunne skyldes en mulig overtrædelse af færdselsloven. Det viste sig, at en 30-årig kvinde fra Bjæverskov var kørt i en personbil ad Udstikkeren mod syd frem til krydset ved Lyngvej. Efter fremkørsel over vigelinjen i forbindelse med svingning til venstre ad Lyngvej mod øst stødte hun sammen med en anden personbil, som en 46-årig mand fra Køge førte ad Lyngvej også i østlig retning. Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få klarlagt de nærmere omstændigheder, herunder om færdselsloven kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Parkvej, Køge

Kl. 10.35 rykkede ambulancepersonale ud til et færdselsuheld på Parkvej ud for Køge Kapel, efter at en bil og en motorcyklist var stødt sammen på stedet. Det viste sig, at en 22-årig kvindelig motorcyklist fra Herfølge var kommet til skade og derfor blev bragt til skadestuen til behandling for kvæstelser på sin ene arm. Motorcyklisten var inden uheldet kørt med lav hastighed ad Parkvej mod syd ud for udkørslen fra Køge Kapel, da en 52-årig mand fra Karise som fører af en personbil foretog udkørsel fra kapellets område og svingede til venstre ad Parkvej mod syd bag om en række biler, der holdt i kø i nordlig retning frem mod lyskrydset ved Ringstedvej. Ved svingningens afslutning kørte den 52-årige ud foran motorcyklisten, der ikke kunne nå at bremse og derfor påkørte bilisten, så hun væltede med motorcyklen. Politiet har optaget rapport om sammenstødet for at få afklaret, hvorvidt færdselslovens vigepligtsbestemmelser kan være blevet overtrådt.

Færdselsuheld – Sydmotorvejen, Køge

Kl. 07.12 fik politiet en anmeldelse om det tredje færdselsuheld denne morgen, idet flere biler var stødt sammen i det nordgående spor på Sydmotorvejen ved Køge. Det viste sig, at bilisterne i den tætte morgentrafik havde bremset hårdt op, hvilket en 66-årig mand fra Lundby som fører af en personbil opdagede for sent. Han påkørte derfor bagenden af bilen foran, hvilket medførte, at den påkørte bil blev skubbet fremad og påkørte bagenden af den tredje part i sammenstødet. Ingen af parterne kom til skade, og kl. ca. 07.45 var de implicerede biler fjernet fra kørebanen, så trafikken kunne normaliseres. Politiet registrerede blot de implicerede parter i sammenstødet.

Færdselsuheld – Tigervej, Køge

Kl. 07.18 havde en bilist påkørt en parkeret bil, så en ambulance var blevet sendt til uheldsstedet. En 41-årig mand fra Brøndby Strand havde under kørsel i en personbil ad Tigervej mod øst af uforklarlige årsager påkørt en parkeret personbil, der holdt ved kantsten i højre side af vejen. Påkørslen skete med lav hastighed, men den 41-årige blev i ambulance bragt til skadestuen til kontrol. Han var dog sluppet uden behandlingskrævende skader. Der var ingen personer i den parkerede bil, hvis ejer er underrettet om påkørslen. Politiet har registreret omstændighederne og de to parter i sammenstødet.

Gasudslip – Munkeageren, Ølby, Køge

Kl. 08.00 fik politiet via alarm 112 melding om, at et brud på en gasledning medførte udslip af naturgas på Ølsemaglevej tæt på et supermarked, som efterfølgende fik besked på at holde kunder og personale indenfor i forretningen. Da både brandvæsen og politi kort efter kunne konstatere, at der intet var galt på Ølsemaglevej ved supermarkedet, kunne driften af supermarkedet fortsætte som normalt. Myndighederne fik ved en nærmere undersøgelse klarlagt, at udslippet af naturgas foregik på Munkeageren, hvor en bolig blev evakueret af sikkerhedsmæssige årsager. Kl. ca. 08.55 havde gasselskabet fået lukket for den udsivende gas. Ingen personer var kommet til skade som følge heraf, så evakueringen kunne ophæves. Hvad der måtte være årsag til den indledningsvist forkerte adresse på gasudslippet, har politiet ingen oplysninger om.

Kørsel uden førerret – to gange – bil beslaglagt – Køge Bugt Motorvejen, Greve

Kl. 13.18 blev en færdselspatrulje i en civil patruljebil med videoudstyr under kørsel ad Køge Bugt Motorvej i det sydgående spor ved Greve overhalet af en personbil, der kørte væsentligt hurtigere end de tilladte 110 km/t jf. skiltningen på motorvejsstrækningen. Den hurtigtkørende bilist blev standset i nødsporet lidt før motorvejsrastepladsen i Karlsunde, hvor politiet fik kontakt til en upåvirket 35-årig mand fra Slagelse bag rattet i bilen. Den 35-årige havde ikke noget kørekort, idet politiet havde inddraget hans førerret i februar 2021 i forbindelse med en verserende sag om narkokørsel. Han blev derfor sigtet for kørsel uden førerret, hvilket var anden gang indenfor de seneste tre år.

Færdselspolitiet vejledte naturligt den 35-årige om konsekvenserne med hensyn til bl.a. beslaglæggelse af hans bil, hvis han på et senere tidspunkt igen blev afsløret i kørsel uden førerret. Herefter kørte færdselspolitiet fra stedet efter at have oplyst den 35-årige om, at videooptagelserne af den hurtige kørsel ville blive gennemset for at få afklaret, hvorvidt der var grundlag for yderligere en sigtelse for overtrædelse af hastighedsbestemmelserne.

Da færdselspatruljen knap 20 minutter senere under patruljekørsel på rastepladsen i Karlslunde opdagede, at formentlig den samme bil igen blev ført ad motorvejen, blev bilen igen standset med henblik på kontrol af, hvorvidt den 35-årige eller en anden var fører af bilen. Det viste sig, at den 35-årige igen havde sat sig bag rattet i bilen, selv om han ikke havde nogen førerret. Det medførte igen en sigtelse for overtrædelse af færdselsloven samt en beslaglæggelse af personbilen, fordi han nu for tredje gang inden for tre år var blevet afsløret i at køre bil uden førerret. Den 35-årige protesterede ikke mod beslaglæggelsen og kan også forvente at få sin bil undersøgt nærmere for konstruktive ændringer. Når efterforskningen mod den 35-årige er afsluttet, kan han forvente at blive indkaldt til et retsmøde, når de verserende sager mod ham samt spørgsmålet om endelig konfiskation af bilen skal afgøres af en dommer.

Mand afgået ved døden – Køge

Kl. 00.18 modtog politiet en anmeldelse om voldsomme husspektakler på en adresse i Køge. Under anholdelsen af den mandlige part blev han pludselig livløs. Der blev iværksat førstehjælp på stedet og tilkaldt ambulance, men han afgik ved døden efterfølgende. Sagen er overdraget til DUP – Den Uafhængige Politiklagemyndighed, som altid skal undersøge dødsfald, der sker, når personen er i politiets varetægt. Læs mere på DUPs hjemmeside.

Lørdag – søndag:

Mistænkeligt forhold – Ølbycenter, Køge

Kl. 11.03 fik politiet en henvendelse fra en 54-årig kvinde fra Køge, som på parkeringspladsen ved Ølbycenteret var blevet kontaktet af en fremmed mand. Ifølge anmelderen agerede han døv og ønskede, at anmelderen skulle donere penge i forbindelse med en indsamling til “et internationalt døvecenter”. Anmelderen fandt mandens adfærd mistænkelig, fordi han bl.a. ikke havde nogen indsamlingsbøtte med sig ved henvendelsen til hende. Han fik ikke nogen penge af anmelderen, der så, at manden efterfølgende henvendte til andre i området. En patrulje blev sendt til området, men fandt ikke manden, så hans adfærd kunne blive kontrolleret nærmere for at få afklaret, om han reelt var i færd med en indsamling.

Overgravet gasledning – Klintemarken, Lille-Skensved – Køge

Kl. 13.13 var en gasledning blev gravet over i forbindelse med gravearbejde på en privat grund på Klintemarken i Lille-Skensved. Brandvæsnet og senere politiet kørte til stedet, hvor brandvæsnet havde iværksat en evakuering af de nærmeste beboere. Politiet iværksatte afspærring af området. Kl. ca. 14.00 var gasselskabet fremme og kunne få begyndt arbejdet med at stoppe gasudsivningen. Der skulle bl.a. graves ud et andet sted, inden gasudslippet kunne stoppes. Kl. ca. 17.00 kunne de evakuerede komme retur til deres boliger, og ingen var kommet til skade som følge af gasudslippet. Politiet foretog sig derfor ikke yderligere i anledning af gasudslippet.

Personpåkørsel – Slagterivej, Køge

Kl. 20.42 blev en person ramt af et S-tog, som kørte i sydlig retning mod Køge Station. Togføreren så en mand på sporet, men kunne ikke nå at standse. Togdriften blev indstillet, og politi og redning sendt til stedet. Den påkørte mand blev bragt til sygehuset, men hans liv stod ikke til at redde. Politiet har endnu ikke identificeret den afdøde mand, men ulykken undersøges nu nærmere. Omkring kl. 22.00 kunne togdriften genoptages.

Påvirket bilist kørte galt – Køgevej, Hårlev – Stevns

Kl. 22.30 kørte en 26-årig mand fra Karise galt lige efter rundkørslen på Køgvej/Hovedgaden/Tingvej i Hårlev. Uheldet skete, da bilisten ville foretage en uvending, men i den forbindelse påkørte kantstenen. Bilen punkterede på to hjul og ikke kunne køre videre. Politiet blev tilkaldt af et vidne, som synes bilisten fremstod påvirket. Patruljen kom frem og testede bilisten med alkometeret, som viste en promille over det tilladte. Den 26-årige erkendte desuden at have røget hash for et stykke tid siden, så der blev udtaget blodprøver, som skal afklare, om han var påvirket under kørslen. Den 26-årige blev sigtet, anholdt og løsladt igen. Han vil senere høre mere i sagen, når resultatet af blodprøven kommer.

Påvirket kvinde årsag til uro – Torvet, Køge

Kl. 21.12 bad personalet på et spisested på Torvet om assistance fra politiet til at håndtere en påvirket kvinde, som var årsag til uro på Torvet. Hun var blevet tilset af ambulancepersonale, men hun ønskede ikke hjælp. Politiet fik på Torvet kontakt til en 28-årig kvinde uden fast bopæl, som fortsatte med at være årsag til uro, idet hun i sin påvirkede tilstand gik råbende og skrigende rundt midt på vejen og på Torvet. Hun begyndte også at være udadreagerende, hvorfor politiet måtte frihedsberøve hende for at få skabt ro. Så hun blev bragt til politistationen i Roskilde, hvor hun efter et lægetilsyn blev anbragt til afrusning i detentionen. Sidst på natten blev hun løsladt, men uden at være blevet sigtet for noget i anledning af sin adfærd.

Spirituskørsel – Køge Bugt Motorvejen, Karslunde – Greve

Kl. 20.09 sigtede og anholdt politiet en 29-årig mand fra Polen, som blev stoppet ved Karlslunde Rasteplads med en promille over det tilladte. Han blev taget med til en blodprøveudtagelse, hvorefter han blev løsladt. Den 29-årige, som arbejdede i Danmark, fik sin blodprøveanalyse hastebehandlet og blev tilsagt til at møde på politistationen mandag, hvor han vil få resultatet af promilleerklæringen og få afgjort sin sag.

Uheld ved uvending – Køgevej, Køge – Stevns

Kl. 07.11 skete et uheld, da en bilist foretog en uvending på Køgevej sydøst for krydset ved Stevnsvej i Køge Den 26-årige kvindelige bilist holdt stille for rødt lys i nordvestlig retning, da hun ville vende rundt for at køre i modsat retning. Bilisten overtrådte i forbindelse med vendingen en spærrelinje. Hun overså her en modkørende motorcyklist, som blev ramt på venstre side af bilisten, så den 58-årige motorcyklist forulykkede. Politi og ambulance kørte til stedet, men motorcyklisten var ikke kommet noget alvorligt til. Patruljen optog rapport, og den kvindelige bilist kan forvente at høre mere i sagen. Begge parter kom fra Stevns kommune.

Foto: ABW