Allerede 2. september rykker 55 nye bachelorstuderende på ‘Den Nye Lægeuddannelse’ i Region Sjælland ind i de spritnye bygninger i Vidensbygningen på Sjællands Universitetshospital, Køge. De studerende holder til på de tre øverste etager i bygningen, der er forbundet med hospitalet.

– Helt ærligt, jeg er imponeret, siger professor Troels Wienecke, Neurologisk Afdeling i Roskilde.

Sammen med andre forskerne i Akademisk Råd på Sjællands Universitetshospital og kliniske lektorer fra samtlige sygehuse i Region Sjælland var Troels Wienecke på rundvisning i den nye Vidensbygning, hvor lægestuderende den 2. september rykker ind.

– Det er virkelig flotte rammer, behagelige rum, godt indeklima, og samtidig er der tænkt på, at de studerende også skal kunne dyrke det gode sociale miljø og få en samhørighed omkring studiet, fortsætter Troels og peger på, det også er superfedt, at studie- og forskerbygningen ligger på sygehuset, så de lægestuderende virkelig får kliniknær undervisning.

Første hold på Den Nye Lægeuddannelse
I dag kan medicinstuderende på Københavns Universitet følge Region Sjælland sporet. Men den 2. september begynder det første hold med 55 bachelorstuderende på den nye selvstændige lægeuddannelse i Region Sjælland.

Det betyder, at Københavns Universitet fremover har to lægeuddannelser. Samtidig fra efteråret 2024 træder en ny studieordning i kraft, og fra 2027 gælder den også for kandidatstuderende. Når den nye lægeuddannelse er rullet fuldt ud i 2030 vil i alt 630 studerende være tilknyttet lægeuddannelsen i Region Sjælland.

Se mere her

Foto: ABW