Overalt i landet skyder de såkaldte Repair cafeer op – styret af frivillige, som kan hjælpe besøgende med at reparere ting eller tøj og dermed mindske det store forbrug, der skader klimaet. Grøn Omstilling i Køge Kommune den inviterer 16. januar til opstartsmøde for interesserede borgere, der kan hjælpe med at drive caféen fremover.

Når vi reparerer ting i stedet for at købe nyt, passer vi på kloden. Vi nedbringer nemlig den udledning, som forbindelse med både produktion, transport og bortskaffelse er med til at sætte skadelige aftryk på klimaet.

Det er en af de gode grunde til, at de nye såkaldte Repair Cafeer ser dagens lys rundt om i Danmark, hvor frivillige samles i hyggelige omgivelser og hjælper de besøgende med at reparere deres ting eller tøj. Og nu har Grøn Omstilling i Køge Kommune besluttet at hjælpe med opstarten af en Repair Café i Køge:

– Der er mange borgere i Køge Kommune, som gerne vil være med til at nedbringe det forbrug, som i dag er så højt, at klimaet tager skade. Ved at reparere ting og tøj fremfor at smide væk og købe nyt, sparer vi både penge i den private husholdning og hjælper fremtidige generationer her på kloden. Så hvis du er god med dine hænder eller har et godt blik for koordinering og for mennesker, så håber vi, at du vil være med, siger leder af Grøn Omstilling, Jacob Skjødt Nielsen.

Repair Caféens formål er at modarbejde smid-ud-køb-nyt kulturen, i hyggelige og lærerige omstændigheder ved at give ting der ville ende i skraldespanden nyt liv. Caféen vil blive en del af Repair Cafe Danmark, som er en non-profit forening med Repair Cafeer i hele landet. Alle arbejder 100% frivilligt mod at reducere affald, ændre forbrugsmønstre og skabe viden om og lyst til grøn omstilling. Læs mere på Repair Cafe Danmark

Har du hænderne rigtigt skruet på, kan du skrue, lime, lodde eller sy og har lyst til at dele ud af din erfaring eller er du bare god til mennesker og koordinering?

Så sæt kryds i kalenderen mandag den 16. januar kl.15-16 og mød op i Det Grønne Hus Vestergade 3C, 4600 Køge, hvor Grøn Omstilling afholder informations/opstartsmøde med en repræsentant fra Repair Café Danmark.

Foto ABW

Kilde.